Vzdrževanje in nega

Bele usnjene kotalke so osnovni model kotalk. Primerne so za kotalkanje na kotalkališčih in po mestu (na asfaltu). Podvozje je iz sicer kakovostne plastične mase, ki pa ni najprimernejši material za izvajanje skokov in akrobacij. Kotalke poleg čevlja sestavlja še podvozje s koleščki in zavoro. Ti so na podvozje pritrjeni s številnimi vijaki, ki se med kotalkanjem (še posebej pa pri izvajanju skokov) lahko razrahljajo. Zato je priporočljivo po daljšem kotalkanju pregledati vijake in jih nekoliko priviti. Je pa to povsem preprosto.

 

Podvozje pričvrstite s ključem številka 19 (ali z nastavljivim ključem). Pričvrstite čisto spodnji vijak (ni vam treba segati do vijaka, ki je tik pod podvozjem, saj so med seboj povezani).

2013-06-27-238                                          2013-06-27-235

 

Koleščka pričvrstite s ključem številka 13. To boste najlažje storili z natičnim (gedore) ključem. Hitrost kotalk je odvisna od tega, kako močno privijete koleščka. Če se ta ne vrtijo dovolj, preprosto nekoliko odvijte vijak.

 

 

 

 

Znotraj zavore je navaden vijak, ki ga pričvrstite s križnim izvijačem.

2013-06-27-244                                               2013-06-27-242

 

Prašne ali umazane kotalke obrišite z vlažno krpo in jih vsake toliko zaščitite z izdelki za nego usnja. Po daljšem kotalkanju je priporočljivo vložke dobro posušiti in dezinficirati notranjost kotalk.